Del 2/2


Så fick jag äntligen brevet jag så väntat på!
Jag skulle infinna mig på Sjukhuset i Vasa den 27.6.Men innan det så behövde jag ännu gå på EKG-undersökning vid malmska sjukhus och ännu mera blodprov.

VASA
Kl.9.30 så var det inbokat tid för samtal och bedömning av en näringsterapeut.
Hon gick igenom min kost i nuläget och diskuterade också kosten före en eventuell operation och lite efter...OM det nu var så att jag skulle bli godkänd av Specialisten ens...den frågad kvarstod😯 Jag var såå nervös där jag satt ensam och väntade på att bli insläppt till läkaren...😨😵

Av näringsterapeuten fick jag färdigt VLCD-påsprov att testa hemma om det skulle bli operation
Och en hel del papper att studera!


Vid det laget när alla naglar var avbitna så öppnade hon (Specialisten)äntligen dörren.Nervositeten släppte ganska fort.Hon var en jättetrevlig kvinna som det var lätt att diskutera med.
Hon frågade varför jag velat göra en utredning och bedömning,och när jag börjat fundera på en op!?Om jag alltid varit överviktig(jätteviktig😀) 
Jaa..typ sen jag föddes..sen jag fick komma hem från bb iaf(känns det som)
Hon gick igenom ALLT som berörde överviktsoperationer,olika metoder,kosten,livsstilen efteråt och om hur viktigt att man tar dedär vitaminerna efteråt och livet ut.
Efter ett låååångt samtal om allt jag behövde veta(allt jag redan googlat tusen gånger och nätterna igenom)så tyckte hon: att alla provsvar såg fina ut✔
Jag hade inte börjat visa några tecken på att jag utvecklar/t nån allvarlig sjukdom som hör till riskerna av sjuklig fetma✔ Så nöjd och Tacksam över det!
"Från min sida e de klart,vi kan operera dig om du vill"?! "För du är nog i behov av en operation"
Då var svaret solklart för mig: " jaaa,de vill jag🤗🙋hurraa!!Nu var jag så här långt!!
Hon bad mig ringa tillbaka i Juli till kirurgiska för att kolla kötiden för operation.
"Innan oktober e du nog opererad...tänk vilken annorlunda jul det kommer att bli för dig"!Sa hon innan jag Tusentackade henne,höll med och gick!

Jag gjorde som hon sagt,ringde kir.polikliniken i slutet av Juli
..." Du,jag skulle riktigt skicka iväg en tid per post,du var näst i tur att få brev😊 
Den 12september får du din operation"


Glömde säga att jag satt som ett kvastskaft i bilen både till och från Vasa.Under natten före vasaresan så fick jag en vansinnig nackspärr /inflammation i nacken,och satt med vetedyna, voltarengel och värkmedicin för att klara resan någorlunda.
Fick föklara mig för vårdpersonalen varför jag såg lite snedvriden ut.

Ps.Barnen fick världens bästa barnvakt och dagisfröken,(de fick va med sin kusin där i Vasa)med massor av underhållning,sålänge vi var på Sjukhuset💙

Julia

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

TÄVLING!!!!

Slut på träningsvärk

Ångesten tär på mig